مقالات

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد FAO

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد FAO

سابقه سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد به زمان تشکیل کنفرانس خواروبار و کشاورزی ملل متحد در ماه مه ۱۹۴۳ در ایالت ویرجینیای آمریکا و تشکیل یک کمیسیون موقت و سپس تهیه پیش نویس اساسنامه این سازمان با هدف ارتقای سطح تغذیه جهانی و استانداردهای زندگی جوامع بشری بر می گردد. این سازمان در حال حاضر بزرگترین آژانس تخصصی ملل متحد در زمینه هدایت جهانی امور کشاورزی، جنگلداری، شیلات و توسعه روستایی است. ترکیب این سازمان شامل نمایندگان ۱۷۵ کشور دنیا به همراه یک سازمان عضو یعنی اتحادیه اروپاست.

این سازمان از طریق گسترش کشاورزی، بهبود تغذیه و دستیابی به امنیت غذایی که هدف آن دسترسی تمام مردم در تمام زمانها به غذایی است که برای فعالیت و داشتن یک زندگی سالم نیاز دارند، اقدام می کند و از اولویتهای ویژه آن تشویق به امر کشاورزی با دوام و توسعه روستایی است، یعنی یک استراتژی دراز مدت برای افزایش تولید غذا در جهان و ایجاد امنیت غذایی از طریق حفظ و مدیریت منابع طبیعی.

سرفصل فعالیتهای اساسی سازمان فائو عبارتند از :

١- توسعه مشارکت :

سازمان فائو با توجه به مسائل محیطی، اجتماعی و اقتصادی در دسترس کشورهای در حال توسعه، از طریق مشارکتهای تکنیکی به آنها کمک های عملی ارائه میکند تا آنها بتوانند در جهت رفع مشکلات قابل حل خود با حداکثر بهره وری اقدام کنند.

۲- اطلاع رسانی:

سازمان فائو اطلاعات مربوط به تغذیه، تولید غذا، کشاورزی، جنگلداری و شیلات کشورها را جمع آوری، تجزیه و تحلیل، تفسیر و در نهایت منتشر میکند و از این طریق اطلاعاتی را که کشاورزان، دانشمندان، بازرگانان و طراحان سیاستهای دولتی برای تصمیمات منطقی و صحیح بر روی طرحها، سرمایه گذاریها، بازاریابی، تحقیق یا آموزش نیاز دارند در اختیار آنان قرار میدهد .

 ٣- توصیه به دولتها :

به دلیل شبکه اطلاع رسانی وسیع و مهارت و تجربیات کارشناسان فنی سازمان فائو، این سازمان در زمینه سیاستها و برنامه ریزی های کشاورزی و ساختارهای اجرایی و قانونی مورد نیاز جهت توسعه روستایی، ایجاد یا افزایش امنیت غذایی و کاهش فقر و تنگدستی، توصیه هایی را به دست اندرکاران کشورها بطور غیر مستقیم ارائه میکند و نیز در قالب پروژه هایی که با همکاری کارشناسان آن تهیه می شود، کمکهای مادی قابل توجهی را در اختیار دولتها قرار می دهد

۴- مجمع عمومی جهانی، مجامع منطقه ای و اجلاسهای تخصصی فنی سازمان فائو :

برای بحث و بررسی سیاست کشورها در امر غذا و کشاورزی، بهبود استانداردهای بین المللی، تنظیم موافقتنامه ها، بررسی مسائل تخصصی در امور کشاورزی، غذا، شيلات، جنگلداری و غیره تشکیل و نتایج آن به کشورهای عضو ارسال می شود .

فائو با شبکه وسیعی از دانشگاهها، مراکز آموزشی و سازمانهای دولتی همکاری دارد تا مردم را قادر سازد روشها و ابزارهای زندگی خود را با استفاده از منابع طبیعی اطرافشان بهبود بخشند. به طور مثال فائو از بدو تاسیس تاکنون حدود ۵۰ میلیارد دلار برای اجرای پروژه های توسعه کشاورزی در بیش از ۱۰۰ کشور جهان هزینه کرده است. یکی از اهداف مهم فائو بحث ساماندهی شعار غذا برای همه ( Food For All  ) است. اگر چه پس از گذشت ۵۰ سال از تاسیس این سازمان، تولید غذا در جهان افزوده شده و از طرفی میزان جمعیت گرسنه جهان از ۵۰ درصد به ۲۰ درصد تقلیل یافته ولی هنوز هم این میزان  ۲۰ درصد حدود ۸۰۰ میلیون نفر را در جهان شامل می شود که کمی بیشتر از کل جمعیت قاره اروپاست. در این زمینه. فائو سعی دارد با ایجاد انگیزه در دولتها، سازمانهای بین المللی و ارگانهای فرهنگی جهان برای مبارزه هماهنگ جهت ریشه کن کردن گرسنگی اقدام جدی کند، بطوریکه در اجلاس جهانی غذا که با حضور نمایندگان ۱۸۶ کشور جهان در سال ۱۹۹۶ در شهر رم ایتالیا (مقر اصلی سازمان FAO) برگزار گردید، تصمیم گرفته شد که از بین رفتن گرسنگی و سوء تغذیه و ایجاد امنیت غذایی تا سال ۲۰۱۵ در جهان تحقق پذيرد. فائو دارای بیش از ۱۴۵۰ کارمند حرفه ای و شامل ۵ دفتر منطقه اي، ۵ دفتر تحت منطقه ای، ۵ دفتر رابط و بیش از ۸۰ دفتر در کشورهای جهان است . دفتر مرکزی این سازمان در شهر رم ایتالیا واقع است که ریاست دوره ای آن به مدت ۶ سال توسط مجمع عمومی انتخاب میشود. دفتر مرکزی فائو دارای ۸ دپارتمان به شرح زیر است :

١- اداری مالی ۲- امور عمومی و اطلاع رسانی ٣- اقتصاد و سیاست جهانی ۴- همکاریهای فنی ۵- کشاورزی 6- شيلات ۷ - جنگلداری ۸- توسعه با دوام و آینده نگر

کمیسیون مشترک سازمان بهداشت جهانی و فائو که بطور مرتب تشکیل می شود، اطلاعات خود را منتشر میکند. این کمیسیون به منظور تأمین سلامتی غذا و پیشبرد هماهنگی های بین المللی به ویژه در جهت گسترش و تضمین تجارت جهانی غذا تاکنون استاندارد بیش از ۲۰۰ نوع ماده اولیه غذایی و حد مجاز بیش از 3۰۰۰ نوع از آلودگیهای میکروبی، شیمیایی، فلزی در غذاها و مواد اولیه غذایی را تعیین و منتشر کرده است.

تله فود Tele food یکی از اقدامات فرهنگی فائو برای مبارزه با گرسنگی در سطح جهان است که هر سال در قالب برنامه های رادیو و تلویزیون برون مرزی، اجرای کنسرتهای مختلف و سایر اقدامات ارائه می شوند. هدف این برنامه ها تاثیر بر افکار عمومی دولتها و توجه بیشتر در مبارزه با سوء تغذیه و گرسنگی در سراسر جهان می باشد.

 

تعداد بازدید کننده : 103